Kieskeurig

Je hebt je al vaker afgevraagd hoe het mogelijk is dat er zoveel mensen het zover hebben laten gaan dat zij er nu zo dik uitzien.
Je hebt ook gezworen nooit maar dan ook nooit zo te worden als al diegenen die je verafschuwt omdat ze zo dik zijn. Je vindt het trouwens al erg genoeg dat de tekenen van cellulitis zich al kenbaar maken op je benen..... maar WAT NU?

Al het bovenstaande zijn gedachten die bij een ieder vroeg of laat opkomen; toch mag het niet alleen bij een constatering blijven. Je kunt er heel veel aan doen en vooral het ergste voorkomen.

Het is juist zaak dat je, nu je nog jong bent en de permanente vetdepots zich nog niet gevormd hebben, zorgt dat je lichaam in topvorm blijft.
Besef heel goed dat je met dit lichaam de rest van je leven moet doen en dat je ELKE DAG weer opnieuw een basis maakt voor je verdere leven.
Het eten en drinken van allerlei soorten chemische producten, het eten van vettig voedsel, teveel suiker en geraffineerde producten zal niet ongestraft en ongemerkt door kunnen gaan.

Alle processen van het lichaam zoals de groei, lichamelijke ontwikkeling, de weerstand, maar ook het denken en geheugen hebben allemaal hun basis in de voeding.
Het vervelende (of misschien juist het mooie) is echter dat het lichaam jarenlang de aanslag aankan. Pas na een aantal jaren zal je het resultaat zien.
Wil je een gezond, sterk lichaam hebben over enkele jaren dan is het belangrijk dat je NU (!) zorgt dat je gezond eet en aan voldoende beweging doet.

Gezond eten
Je kan het zover uitbouwen als je zelf wilt en je kan het ook heel eenvoudig houden door de allerslechtste producten uit de voeding te halen. De ongezonde producten zijn over het algemeen het gebruik van suiker (gebruik in de plaats daarvan honing, gebruik geen chemische zoetstoffen). Melk (en melkprodukten) zijn helemaal niet zo gezond als men dat propageert. Houd daar rekening mee, dat melk bij vele mensen (vooral het negroïde ras) allergische reacties kan veroorzaken, zoals slijm, huidproblemen, longklachten, darmklachten. Vermijd het gebruik van varkensvlees. Dit produkt vol met hormonen en andere chemische toevoegingen
maar wordt toch verwerkt in vele voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren, zoals broodbeleg. Gebruik in de plaats daarvan producten van kalkoen of kip (als je per se vleeswaren wil eten).
Gebruik verder volle granen en vezelproducten zoals bruinbrood, volkorenbrood en veel fruit en groenten.

Voldoende beweging
Bezoek een sportschool en begin wat beweging te doen met als doel de spieren op te bouwen. Gymnastiek op school is vaak niet voldoende. In het begin lijkt het saai, maar als je eenmaal gewend bent aan je nieuwe routine dan ben je trots op de vooruitgang die je (en anderen) in jezelf ziet.
Wacht niet totdat je moddervet bent, maar voorkom het vandaag nog. En als je al wat teveel kilo's meedraagt, dat aardig wat frustratie en ergernis meebrengt...... DOE ER DAN WAT AAN!

Waar wacht je nu nog op? Limo service?