Liefde heelt!

Stelt u zich eens voor dat je elke keer moet aanhoren dat je lelijk bent, niet voldoet aan de maatstaven van anderen, te dik bent, je bent vies, te mager; je lippen zijn te dik, neus is te groot, haar is lelijk, benen zijn te dik en noem maar op. Elke keer dat je dit aanhoort besef je dat het inderdaad zo is, .....anders zou immers een ander het toch niet opmerken. Wat gebeurt er dan in je onderbewustzijn? ......juist: je voelt je inderdaad lelijk, dik, te mager, vies enz. enz.

Fijn is het natuurlijk niet om dit telkens aan te horen, maar wat doen we daar dan aan? We sluiten ons op; we isoleren ons van anderen; zeggen weinig, voelen ons minder, terwijl het gevoel van niets waard zijn alleen maar groter en erger wordt. Een ieder die dit leest voelt direct aan dat dit niet goed is. Toch doen we dit dagelijks met ons eigen lichaam. Elke dag staan we voor de spiegel en uiten, in stilte of soms zelfs hardop, alle soorten negatieve gevoelens over ons lichaam. Vind je het gek dat je je inderdaad slecht, vies en lelijk gaat voelen.

We pretenderen vaak liefdevol te zijn, van iemand te houden; maar hoe kan je van iemand houden als je ZELF niet weet wat liefde is! Hoe kan je van iemand houden als je niet van jezelf houdt? Probeer het eens anders!
Sta 's morgens op en wees dankbaar voor hetgeen je vandaag weer mag beleven. Wees blij voor al het goede dat je vandaag kan doen. Ga voor de spiegel staan en wees blij dat je die ogen hebt; blij dat jij die lippen hebt, blij met die oren, blij met die neus, dat haar. Wees blij met jezelf! Je bent uniek en ongeacht speel je een belangrijke rol in je omgeving; zij het in je gezin, je familie, op school, werk of waar dan ook in je omgeving. Het enige dat mis is, is het feit dat je het nooit erkend en bekend hebt.

En dan komt het allerbelangrijkste: ZEG HET OOK EENS HARDOP!
IK HOUD VAN MEZELF; IK BEN BLIJ DAT IK ER BEN.
Deze woorden werken magisch. Je zult versteld staan hoeveel er verandert in je leven op het moment dat je beseft dat je van jezelf houdt.
Probeer het eens en maak het een gewoonte om jezelf te begroeten en te waarderen.

Daarna komt het allermooiste: je zult merken dat liefde steeds meer en meer wordt. Je hebt zoveel liefde in jezelf dat je het gemakkelijk ook aan anderen kunt geven. Anderen zullen het merken, dat er iets veranderd is in jou. Vertel ze en leer ze je geheim.

Een mevrouw vertelde mij enkele weken geleden dat ze eigenlijk erg ontevreden is met haar lichaam omdat zij al een tijdje last had van allerlei soorten klachten, terwijl ze toch zo gezond at en allerlei kruiden en vitamines gebruikte. Ik vertelde haar dat ze juist erg blij moest zijn dat haar lichaam haar precies aangaf wat er nog mis was en waaraan ze nog moest werken.
Als je lichaam gezond voedt, (dan bedoel ik niet alleen met het eten, maar ook met gezonde gedachten) dan is het bijna onmogelijk dat je je ziek kunt voelen.

Vaak willen we zo graag ziek zijn; we willen klagen, ons ontevredenheid uiten en dat doen we vaak door ons lichaam te pijnigen. Vanaf vandaag dus IS het anders!
Bent u te dik? Wilt u afvallen?
Begin dan eerst met het accepteren van UW dik lichaam. Besef dat je deze situatie zelf hebt gecreëerd. Vandaag beslist u dat u verandering in brengt en dat u dagelijks werkt aan het afslanken.
Dagelijks bent u er mee bezig en dagelijks weet u dat u vooruit gaat.
Dagelijks accepteert u ook dat uw lichaam slanker wordt.
Natuurlijk luistert u niet naar negatieve uitingen van anderen, want u weet dat u hieraan werkt en dat u van uw lichaam houdt op de manier zoals het nu is.

Probeer niet in een korte tijd af te vallen, want je hebt er jaren over gedaan om dit (over)gewicht te bereiken. Diëten werken (over het algemeen gezegd) NIET! Een bewuste gezonde voeding, met voldoende beweging heeft WEL
resultaat. Meestal is het gevolg van een langzame gewichtsvermindering een
betere aanpassing van verschillende organen; denk maar aan het hart, de bloedvaten, de maag, de lever, de galblaas enz. U zult ook merken dat het gemakkelijker is om uw nieuw gewicht te behouden. "Crash Diets" die crashen meestal al direct na de start van het dieet.
Liefde is een hele sterke kracht dat elk mens in zich heeft. Probeer het in je zelf te ontwikkelen. Begin eerst jezelf hiermee te overladen en snel genoeg merk je dat je voldoende hebt om met anderen te delen.