Varken

Rond de jaarwisseling wordt er meestal veel gegeten en gedronken.
Weken van tevoren worden er driftig plannen gemaakt, wat er allemaal op het menu voor de kerst en nieuwjaar zal staan.
Het wordt weer een feest van eten, drinken en weinig slapen.
We zullen drinken op de gezondheid van elkaar, we zullen elkaar het beste wensen en we zullen weer een lijst van goede voornemens maken.

Is dat wel allemaal zo? Zijn die goede wensen wel inderdaad zo goed gemeend? Had u niet al een onafgewerkte lijst van goede voornemens van het afgelopen jaar ....en het jaar daarvoor, .... en daarvoor?
Waarom kiest u niet dit komende jaar voor een gezond jaar? U kunt hiermee beginnen door nu al met de kerstdagen rekening te houden met wat u eet. Soms lijkt de verandering zo moeilijk als je het niet geprobeerd hebt. En vaak als je het eenmaal geprobeerd hebt valt het reuze mee.

Laten we eens bekijken wat er nu zo fout is aan ons ‘Antilliaans’ Kerstfeest.
Het klassieke menu bevat nog steeds overheersend veel varkensvlees. De 'ham di pasku' oftewel 'kerstham' zal zeker niet ont-breken.
'Ayaca' met als specialiteit een stukje varkensham erin of ernaast, en sult (varkensoortjes en varkenssnuitjes in reepjes gesneden op zuur).

Van varkensvlees is al geruime tijd bekend dat deze vele problemen (ziekten) veroorzaakt, door de ongezonde manier van leven van de varken, het voedsel, de inspuitingen van hormonen, antibiotica, sulfaatpreparaten, tranquillizers, pesticiden (in het voer) en de vele chemische toevoegingen na de slacht.
(In het boek 'Voedsel in Nederland, Gezondheid Bedrog en Vergif' kunt u hier alles over lezen)

Varkensvlees is het vlees dat het meeste de Cholesterol verhoogt!
U heeft al ongetwijfeld gehoord van de gezegde "Je bent wat je eet". Vaak heb ik mij hier tegen afgezet omdat ik het toch een eng gevoel vond dat ik mezelf moest vergelijken met een kip (zonder kop) of een garnaal.

Toch moet ik toegeven dat indien je het iets ruimer bekijkt je toch de vergelijking duidelijk zult zien. Mensen die veel vlees eten worden vaak vergeleken met het agressieve van de stier of paard. Mensen die veel varkensvlees hebben gegeten zien er vaak dik uit met die heel dunne onderbenen. De huid zien er smerig en geïrriteerd uit en zijn vaak loom en lui.

In de Oosterse geneeswijze met name de acupunctuur wordt varkensvlees ten strengste afgeraden. Ook hier speelt dit product een grote rol bij ziekten.
Varkensvlees tast als allereerste de nierenergie aan. Deze energie is verantwoordelijk voor vele functies in het lichaam. Het verzorgt de oren, de botten, de bloeddruk, de voorkant van de borst, de onderbuik (baarmoeder), de hormoonhuishouding, de potentie en de circulatie van de binnenzijde van de onderbenen.

De klachten die de acupuncturist dan ook het meeste ziet (en ik kan u garanderen dat dit zo is, want ik werk al 25 'kerst'-jaren met de acupunctuur op ons eiland) zijn dan klachten van sterke verzwakking van de weerstand, pijnlijke botten, zweren aan de onderbenen, menstruatieklachten, en niet te vergeten de potentieklachten bij de mannen.

Waarom zou u zich zo moeten aftakelen met de feestdagen, terwijl er een alternatief is!
Sinds enkele jaren is er op ons eiland (en gelukkig heb ik het ook op Sint Maarten, Aruba en Bonaire bespeurd) een goede vervanging te verkrijgen voor varkensvlees n.l. KALKOEN!
Kalkoen vlees is lekker en gezond.
Kunt u zich voorstellen dat u weer worstjes kunt eten, ham, bolongna, spek, salami en zelfs knakworst allemaal van de kalkoen.
Het produkt is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en smaakt voortreffelijk!

Mensen die last hebben van een hoge cholesterol hoeven zich niet meer ‘anders’ of ‘ziek’ te voelen, maar kunnen gerust gebruik maken van de verschillende kalkoen producten waaronder: Turkey Ham, Turkey Bologna, Turkey Salami, Turkey Pastrami, Turkey breast, Turkey Bacon, Turkey Sausage en nog veel meer.
De kerstdagen kunt u heel speciaal maken met een Turkey Ham op tafel. Net zo lekker (eigenlijk durf ik te wedden dat het lekkerder is) en VEEL GEZONDER!

Om u maar een voorbeeld te geven: de Turkey Breast is 98% VET VRIJ, de Turkey Ham is 96% VET VRIJ, de Turkey Bologna is 82% VET VRIJ en de Turkey Salami is maar liefst 86% VET VRIJ!
Behalve gezond, is dat geen goede voornemen?
Geef je lichaam de allerbeste gezonde voeding en je zult versteld staan hoeveel klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Hoe vaak hoort u niet iemand klagen over allerlei soorten pijnen. Soms lijkt het alsof men wel trots is dat men een ziekte heeft en liefst met een vreemde naam. Mensen: het is vaak allemaal je eigen schuld!

Het blijft vreemd, dat in deze moderne tijd, met zoveel voorlichting over de gezondheid, er toch nog mensen zijn die koppig vol blijven houden aan de slechte gewoontes.
Neem als voorbeeld het roken, drugs, koffie, etc. etc.
Een nieuw jaar .... vol met nieuwe mogelijkheden, alle kansen om uw lijst met goede voornemens werkelijk te vervullen. De mogelijkheid ligt in uw handen....